header banner
Default

har tjent flere millioner


Table of Contents

  Ved hjelp fra Martin Høve Johnsen har Roy Arne Torres Olsen skaffet en formue i kryptovaluta på flere millioner. Kompisene har ingen planer om å gi seg.

  TAVLE: Roy Arne Olsen (t.v.) Martin Høve Johnsen har skapt en formue på flere millioner ved å utvinne Bitcoins og andre kryptovalutaer. De to gründerne i 20-årene har ambisjoner om å bygge et imperium. De to kompisene har planer om å kjøpe lokale og datamaskiner i Japan for å utvinne kryptovalutaer billig. Samtidig ønsker de å fordele risikoen ved å investere en del av formuen i aksjer og andre investeringsobjekter. Foto: Theodor Karlsen

  Investeringen i de mye omtalte digitale valutaene har gitt mennene i 20-årene en solid avkastning. Philip Eriksen, som var med på å investere i den digitale valutaen, har solgt mye av den for å hente ut penger. Med millioner på kontoen har han blant annet kjøpt en leilighet i Tromsø, bil og en Rolex. Roy Arne Olsen og Martin Høve Johnsen ønsker derimot ikke å ta ut penger ennå. De ønsker å øke formuen med å investere i andre kryptovalutaer og aksjer.

  Et eventyr

  Veien til en urealisert formue, som på det meste har vært på syv millioner kroner, har vært utradisjonell og tidkrevende. Et besøk i et ukjent miljø i Filipinene, lange netter med investeringer og telefonsamtaler, og et arbeid med å bygge ut en låve i indre Troms med datamaskiner verdt flere hundre tusener kroner. Dette er bare noe av det som har møtt Olsen og Eriksen.

  – Phillip har nylig valgt å kjøpe meg ut fra miningen. Mens jeg og Martin har begynt å  satse mer på alternative kryptovalutaer, såkalte altcoins.

  – Vi håper på å se avkastninger i millionklassen i 2018 også. Vi har laget en godt utarbeidet plan for hvordan vi skal gjøre det.

  – Mange ganger har jeg vurdert å ta ut millionene i kryptovaluta, men bare én uke etter at jeg har vurdert noe slikt har vi tjent mer penger, sier Olsen.

  – Få hadde troen

  Olsen og Eriksen har skapt millionformuen ved å bygge et svært avansert og kraftig datasystem i en låve i indre Troms som utvinner Bitcoins. I dag henter de ut kryptovaluta for 70 000 kroner i måneden.

  – Å ha en urealisert millionformue i kryptovaluta etter to år er en fantastisk mestringsfølelse. Vi har skapt dette selv ved å utvinne kryptovaluta til tross for at familie, venner og bekjente ikke hadde tro på prosjektet da vi fortalte at vi skulle satse på dette.

  – Da er det fantastisk å kunne lykkes med et slikt prosjekt, sier Olsen.

  Satset alt

  Det hele startet på gutterommet.

  – Jeg har alltid hatt en interesse i data og teknologi. Allerede i 2009, siden oppstarten av Bitcoins, har jeg fulgt med på utviklingen.

  – Jeg snakket med Roy om å teste ut mining, men det ble ikke noe stort ut av det. Lite visste vi da hva dette skulle utvikle seg til og bli, sier Johnsen

  Noen år senere gikk Roy seriøst inn for å mine sammen med Philip. Hvorfor ikke? tenkte Roy Arne Olsen og Phillip Eriksen, da de betalte 20 000 kroner for en PC som skulle brukes til å utvinne Bitcoins.

  – Vi så at vi tjente penger på utvinningen. Det var ikke mye, men det var nok til at vi så potensialet. Verdien økte kontinuerlig.

  – Jeg og Philip bestemte oss for å gå «all-in». Vi tenkte at vi kunne tjene mye penger dersom vi klarte å få kjøpt inn skikkelig maskinvare, sier Olsen.

  – Sammen med Philip var det jeg  som investerte mest penger, og har derfor også tjent mest på dette.

  – Men dette har vært ved hjelp av Martin, som jeg har hatt en tett dialog med. Han er alltid oppdatert på nye kryptovaluta, og har forutsett mange gode investeringer.

  – Noen ganger har jeg ringt han mange ganger om natten for å få investeringsråd, legger Olsen til.

  Utvidet

  Fra Komplett bestilte Olsen og Eriksen inn kraftigere datamaskiner. Det ble det penger av. Olsen og Eriksen skjønte da at hvis det var mulig å få tak i svært kraftig maskinvare, var det fullt mulig å tjene millioner. Lite visste de at det ville føre dem til Filipinene.

  –Da vi i slutten av 2015 ønsket såpass kraftig maskinvare at vi kunne tjene store summer, forsto vi raskt at det ikke var mulig å få tak i så kraftige maskiner som vi ønsket fra en vanlig elektronikkforhandler. Derfor reiste vi til Filipinene, siden tilgangen på ny og kraftig hardware er mye bedre i Asia, sier Olsen.

  I en låve

  – Vi var desperate etter å få tak i noen som solgte virkelig kraftig maskinvare. Via mange forskjellige forum lette vi etter noen som solgte de maskinene vi ønsket.

  – Til slutt fant vi et lite miljø i Filipinene som drev med utvinning av Bitcoins. Vi ble enige om å kjøpe deler av dem, og jeg reiste ned til Filipinene for å besøke dem, sier Olsen.

  Totalt har kameratene investert nesten en halv million kroner i maskinvare. I en låve har kameratene 14 datamaskiner som driftes døgnet rundt for å utvinne Bitcoin og annen kryptovaluta.

  – Det er viktig å ikke ha for mye penger i Bitcoins. Valutaen har nemlig blitt mye hausset opp, og det kan godt hende at det er en boble som sprekker.

  – Derfor har vi fordelt pengene i annen kryptovaluta som vi har troen på skal øke i verdi, i tillegg til at vi har tenkt å legge inn penger i aksjer, aksjefond og andre investeringsobjekter, forteller Johnsen.

  Troen på digital valuta

  Selv om mange økonomer advarer mot å investere i kryptovaluta, ønsker de to kameratene å fortsette med det.

  – Jeg tror ikke Bitcoins er fremtida, men jeg mener at andre kryptovalutaer kan være det.

  – Tidligere har vi blitt advart mot å legge penger i teknologien, men når vi ser på den siste tidens økning i kryptovaluta er det utvilsomt at vi gjort riktige valg.

  – Jeg tror nemlig mange økonomer og finansfolk ikke forstår teknologien bak kryptovaluta. Det er teknologien, ikke bare spekulasjonen som gjør den digitale valutaen så verdifull, sier Johnsen.

  – Vi lever i en verden hvor det er mye korrupsjon i u-land, og hvor finansinstitusjonene og bankene trykker penger til seg selv. Ved at vi har en digital valuta som ikke er påvirket av en tredjepart som et alternativ gjør at de i fremtiden ikke vil kunne fortsette på den samme måten.

  – I tillegg er det store kostnader i administrasjonen av valutaoverføring. Kryptovaluta er fremtiden, sier Johnsen.

  – Jeg er 99 prosent sikker på om at noen år har verdien på de alternative kryptovalutaene som vi har investert i økt betydelig, legger Olsen til.

  Hårete ambisjoner

  Roy Arne Olsen og Martin Høve Johnsen har ingen planer om å ta ut kryptoformuen i penger ennå.

  – Vi har store mål for fremtiden vår, vi ønsker å beholde verdiene våre hovedsakelig i kryptovaluta.

  – Jeg har lekt med tanken om å kjøpe lokaler i Japan for å bygge et stort anlegg med så moderne og kraftig maskinvare som mulig.

  – Vi har også sett på muligheter for å bruke fornybar energi til å drifte systemene, da energiforbruk er ett av hovedproblemene med mining.

  – Å kjøpe deler i Japan er mye billigere enn å bestille de inn slik vi har gjort, sier Olsen.

  Samtidig har kompisene planer om å entre finansverden.

  – En del av pengene vi tjener fra utvinningen av kryptovaluta ønsker vi å bruke på å investere i aksjer og andre investeringsobjekter.

  – Vi har tjent noen millioner til nå, men vi ønsker å bygge et imperium. Jeg har troen på at vi kan nå mye lengre enn det vi har gjort til nå, sier Olsen.

  Fortsetter som snekker

  Selv om Olsen har en urealisert formue på mange millioner har han ingen planer om å slutte i jobben som snekker.

  – Jeg elsker håndverkerfaget, og kunne ikke tenkt meg å jobbe på et kontor hele dagen. Derfor vil jeg fortsatte med det så lenge det er mulig. Vi mener det er viktig og ha en fast jobb der man gjør noe man brenner for. Vi holder kryptovaluta som en hobby slik at vi ikke glemmer å leve livet, vi er tross alt veldig ung, sier han

  Philip Eriksen var sammen med Martin Høve Johnsen og Roy Arne Torres Olsen med på å starte eventyret. Foto: Kenneth Fredheim

  Sources


  Article information

  Author: Bobby Obrien

  Last Updated: 1704255724

  Views: 548

  Rating: 3.6 / 5 (30 voted)

  Reviews: 98% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Bobby Obrien

  Birthday: 1989-09-11

  Address: 69930 Singh Forge, East Deniseville, MT 65675

  Phone: +3837805535211242

  Job: Translator

  Hobby: Billiards, Aquarium Keeping, Knitting, Juggling, Camping, Origami, Graphic Design

  Introduction: My name is Bobby Obrien, I am a capable, welcoming, persistent, accessible, clever, resolute, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.